Vindenergi i Danmark

0 0
Read Time:54 Second

På trods af at Danmark er et lille land, er det førende i verden inden for vindenergi. I 2012 dækkede danske vindmøller 25 procent af landets elforbrug. Størstedelen af disse møller er placeret i Vestdanmark, hvor vinden er stærkest.

Danmarks succes med at udnytte vindenergi skyldes en række faktorer. Landet har en lang tradition for at bruge vindmøller til at male mel og pumpe vand. Denne erfaring lagde grunden til den nuværende vindmølleteknologi. Danmark er også hjemsted for nogle af verdens førende vindmølleproducenter, såsom Vestas og Siemens.

Den danske regering har støttet vindenergi lige fra starten. I 1980 indførte den en lov, der garanterede en pris for vindkraftproduceret elektricitet. Dette gjorde vindenergi økonomisk rentabel og gav investorerne tillid til at investere i industrien.

I dag producerer Danmarks vindmøller mere elektricitet end nogensinde før. Og med fortsat støtte fra regeringen er landet på vej til at nå sit ambitiøse mål om at få 50 procent procent vindenergi inden 2030.

Danmarks erfaringer viser, at vindenergi med de rette politikker kan yde et stort bidrag til at dække vores stigende efterspørgsel efter elektricitet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Social profiles