Lithium-ion-batteri

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Et lithium-ion-batteri er en type genopladeligt batteri, hvor lithiumioner bevæger sig fra den negative elektrode til den positive elektrode under afladning og omvendt under opladning. Litium-ion-batterier er almindelige i forbrugerelektronik såsom mobiltelefoner og bærbare computere og anvendes også i elbiler og til lagring af energi i nettet.

Litium-ionbatterier har flere fordele i forhold til andre typer genopladelige batterier, f.eks. bly-syre-batterier. De er lettere og kan holde mere opladning end bly-syre-batterier, hvilket gør dem ideelle til brug i bærbar elektronik. Litium-ion-batterier lider heller ikke af den “hukommelseseffekt”, som kan forringe bly-syre-batteriers ydeevne.

Ulemperne ved lithium-ion-batterier er bl.a. deres høje pris og det faktum, at de er potentielt farlige, hvis de ikke håndteres korrekt. Lithium-ion-batterier kan bryde i brand, hvis de beskadiges eller overoplades, så man skal være meget forsigtig med at bruge og opbevare dem.

På trods af risiciene er lithium-ion-batterier en vigtig del af den moderne verden og er her for at blive. Med den rette pleje og håndtering kan de yde mange års pålidelig service.

Solcelle med batteri

En solcelle er en anordning, der omdanner lys til elektricitet. Når lys skinner på solcellen, skaber den en elektrisk strøm. Strømmen kan bruges til at drive apparater eller til at oplade batterier.

Solceller er fremstillet af halvledermaterialer som f.eks. silicium. Når sollyset rammer cellen, slår det elektroner løs fra deres atomer. Når elektronerne strømmer gennem cellen, genererer de elektricitet.

Solceller anvendes ofte i lommeregnere og ure. De bruges også til at drive gadebelysning, trafiklys og parkeringsmålere. Solceller anvendes også i rumfartøjer og satellitter.

Den første solcelle blev skabt i 1839 af den franske fysiker Alexandre Edmond Becquerel. Det var dog først i 1950’erne, at solceller blev brugt til at drive elektriske apparater.

Solceller er typisk fremstillet af silicium, men de kan også være fremstillet af andre materialer såsom germanium, selen og cadmiumtellurid. Solceller er normalt flade og tynde som et ark af papir. De kan også formes i forskellige former. Se Solcelle batterier her.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Social profiles