Giv dig selv nærvær og find dit medfødte livsformål

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Hvad er nærvær?

Nærvær er at være tilstede i nuet. At være opmærksom på det, der foregår lige nu og i den relation du indgår i, i øjeblikket.

Det modsatte af nærvær er fravær. Når du er fraværende er du ikke tilstede og du er ofte ikke engang bevidst om det. F.eks. kan du hårdnakket påstå, ikke at have fået en bestemt besked, men sandheden er, at du har fået den. Du har bare ikke taget det ind. Du har været mentalt fraværende. Nærvær skal øves. Og den nemmeste at øve sig på er på sig selv.

Prøv f.eks. at lægge mærke til din krop lige nu. Er du afspændt eller afslappet? Holder du vejret? Er dine ben i ro?

Prøv så at gå ind i dine følelser. Læg mærke til dit velbefindende lige nu. Hvad føler du egentligt lige nu? Er du nysgerrig, irriteret, nervøs, glad, lettet? Og hvad føler du så i sekundet efter? Nærvær med sig selv er hele tiden at være opmærksom på sig selv. Hele tiden. Uskyldenshjerte kan hjælpe dig med dette.Hvorfor er nærvær vigtigt?

Meningen er at vi skal være tilstede her på jorden. Vi skal først og fremmest være i nærvær med os selv, men lige så meget med andre. Nærvær med andre styrker fællesskabet. Nærvær forbinder dig til andre, ligesom det forbinder dig til dig selv.

Nærvær er vigtigt for et meningsfyldt liv. Fravær er ødelæggende. Nærvær med dine nærmeste giver langt mere meningsfulde relationer og du vil blive en bedre forælder, kæreste eller ven, hvis du altid er opmærksom på nærværet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Social profiles